Головна main Нічна атака росіян: звуки вибухів лунали у Києві та Дніпрі (фото)

Нічна атака росіян: звуки вибухів лунали у Києві та Дніпрі (фото)

50

Серія вибухів з періодичністю в кілька хвилин прогриміла в Києві. Вибухи також чули жителі Дніпра.

Про чергову ракетну атаку росіян сповістили й звуки повітряної тривоги, які лунали близько четвертої години ночі, 26 травня. Крім того, на своїй сторінці в Телеграмі про небезпеку повідомила Київська міська військова адмінстрація. Згодом в КМДА додали про роботу ППО.

“В Києві та області працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!”, – сказано в повідомленні.

Разом з Києвом вибухи пролунали й в Дніпрі. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Міський голова Борис Філатов закликав городян дотримуватися режиму інформаційної тиші – нічого не знімати і не публікувати.

А вже ближче ранку влада міста Дніпро офіційно повідомила, що ніч видалися важкою. Росіяни атакували місто ракетами та дронами.

“У приватному домоволодінні виникла пожежа, яку вже загасили. Пошкоджені 2 будинки та авто. Зайнялося й на двох приватних підприємствах. Вогонь рятувальники приборкали. Понівечена заправка. Постраждав її працівник. Йому надали меддопомогу – лікуватиметься вдома. Серйозних руйнувань також зазнало транспортне підприємство”, – зазначив Сергій Лисак.

Крім того постраждала й Дніпропетровська область, зокрема Марганецький район та Нікопольщина. На щастя, зі слів голови ОВА обійшлося без жертв.

У Києві українські захисники ліквідували всі ракети, які ворог запускав по столиці. Про це теж, зранку повідомив голова АВА Сергій Попко.

“Черговий повітряний напад на Київ – 13-й за ліком з початку травня! І, як завжди, вночі. Цього разу атака була здійснена зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, з району Каспію, ймовірно, крилатими ракетами типу Х-101/555”, – сказано в повідмоленні.

Щоправда, у двох районах столиці уламки пошкодили будинки.

“Внаслідок падіння уламків в Оболонському районі зафіксовано пошкодження даху одного з торговельно-розважальних центрів, без займання і критичних руйнувань. На парковці в іншій частині району пошкоджені автомобілі. В Шевченківському районі зафіксовано падіння уламку на приватний будинок. Пошкоджено дах та вікно. Попередньо, інформація щодо постраждалих відсутня. Дані уточнюються”, – додав Сергій Попко. 

Нагадаємо, кияни за місяць травень мали лише чотири спокійних ночі. Лише чотири ночі росіяни не обстрілювали столицю. Решту часу, щоночі вони запускали по столиці різноманітну кількість ворожих дронів та ракет. 

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Джерело – Стопкор.

Завантажити більше пов'язаних статей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *