Головна main МВФ до кінця місяця ухвалить рішення про новий транш для України

МВФ до кінця місяця ухвалить рішення про новий транш для України

84

Йдеться про можливість виділити Україні наступний транш за поточною програмою EFF у розмірі близько $900 млн.

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду може ухвалити рішення про виділення другого траншу для України за результатами першого перегляду програми EFF на засіданні, яке заплановане на кінець червня.

Про це заявила директорка Департаменту з питань комунікації МВФ Джулія Козак, повідомляє Укрінформ.

“Усі кількісні критерії ефективності на кінець квітня та структурні контрольні показники на кінець травня були виконані. І це відкриває шлях до розгляду Виконавчою радою, який попередньо запланований на кінець червня”, – сказала представниця Фонду.

Вона нагадала, що це відкриває можливість виділити Україні наступний транш за поточною програмою EFF у розмірі близько $900 млн.

Козак також підкреслила, що українська економіка продовжує демонструвати надзвичайну стійкість і принаймні до останньої трагедії, пов’язаної з підривом Каховської ГЕС, динаміка вказувала на поступове відновлення української економіки у 2023 році.

Нагадаємо, уряд вніс в Раду проект змін до Бюджетного кодексу, який Україна зобов’язалася зареєструвати до кінця травня (і ухвалити) в рамках виконання Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Завантажити більше пов'язаних статей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *