Головна main В Україні почали виробляти портативні блоки Starlink для автівок

В Україні почали виробляти портативні блоки Starlink для автівок

110

З початком повномасштабного вторгнення багато новітніх закордонних технологій, потрапивши до України, еволюціонували в нових жорстких умовах використання. Західні експерти неодноразово відмічали винахідливість наших воїнів. Деякі ідеї, які народились в запеклих боях, вже взяті до промислового переосмислення гігантів міжнародного ринку озброєння.

Не відстає й цивільний сектор – чого лише вартує надшвидка еволюція звичайних коптерів та складніших БПЛА, обумовлена активним волонтерським рухом й винахідливістю спеціалістів ССО. І от настала черга відомої системи супутникового Інтернету Starlink. Здавалося б, що можна покращити в технології майбутнього? Але суворі умови українського сьогодення і тут каталізували необхідність вдосконалення.

Спершу ідея портативної модифікації стандартного обладнання Starlink народилась у засновників компанії Drivelink через запит Сил Оборони на мобільність використання технології пана Маска. При цьому процес мав бути швидким, зручним, дешевим та простим у використанні в будь-яких умовах. Восени ж минулого року через початок ракетного терору енергосистеми та деокупації Харківської й Херсонської областей можливість пересувних приймачів супутникового Інтернету стала актуальною й для населення в цілому.

Ідея портативного модуля проста та логічна. Базовий термінал Stalink кріпиться до даху, або капоту автівки (або будь-якої плоскої поверхні) у спеціальному аеродинамічному корпусі за допомогою магнітів. Колір фарбується під кузовний. Живлення відбувається як через інвертор, який можна під’єднати до банального прикурювача, так і від акумуляторної станції, генератора тощо.

Завдяки формі й матеріалам виконання, високошвидкісний Інтернет працює на швидкості руху понад 100 км/год. Використання самого девайсу відбувається через ті ж самі застосунки, що й в базі. Версії для військових передбачають додаткове армування кабелів та самого корпусу. Звичайно, для ЗСУ та інших захисників України ціна визначається мінімальна.

Наразі найбільшим попитом послуги й товари Drivelink користуються у волонтерів, які постачають автівки нашим воїнам. Але достатньо замовлень вже поступає й з деокупованих територій, в яких тікаючі рашисти знищували всю інфраструктуру, яку лише встигали. Також популярність винаходу зростає й в населених пунктах, які регулярно стають об’єктами ракетного терору енергетичної інфраструктури. Враховуючи оптимізм командування щодо результатів контрнаступу та сумні прогнози нових масованих ударів по енергетиці наприкінці літа – актуальність Drivelink важко переоцінити.

Джерело – Стопкор.

Завантажити більше пов'язаних статей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *