Головна main Видавництво «Ранок» спрямувало понад 1,3 млн грн на благодійність з продажів манґи «Привид Києва»

Видавництво «Ранок» спрямувало понад 1,3 млн грн на благодійність з продажів манґи «Привид Києва»

56

Усі кошти пішли на допомогу родинам загиблих пілотів та допомогу ЗСУ

Манґа «Привид Києва» – це переклад українською твору японського автора Мацуди Джюко. Він надихнувся подвигом героїчних українських льотчиків-оборонців неба. Харківське видавництво «Ранок» зв’язалося з японським автором та домовилося про випуск манґи в Україні. Загалом було надруковано 10 000 примірників українською мовою та ще 2 000 примірників англійською.

Захоплива історія манґи, її унікальність відразу зацікавила читачів. Відтак видавництво «Ранок» оголосило, що 10 грн від загальної вартості примірника (ціна якого 149 грн) перераховуватимуть на благодійність. Окрім того, книги з підписами головнокомандувача ЗСУ Валерієм Залужним теж працювали на Перемогу.

Завдяки продажам «Привида Києва», а також колабораціям із медійними персонами, лідерами думок та благодійними майданчиками, яким видавництво надавало примірники, як лоти для благодійних аукціонів, вдалося зібрати понад 1,3 млн грн.

Усі кошти пішли на допомогу родинам загиблих пілотів та допомогу ЗСУ.

Зокрема:

– на аукціоні, який проводив відомий український стендапер Василь Байдак два примірники манґи «Привид Києва» вдалося продати за 130 тис. грн для Збройних Сил;

– на аукціонах, які були організовані Аркадієм Бабченком в Вільнюсі та Таллінні, два лоти було продано за понад 20 тис. євро для допомоги родинам загиблих пілотів;

– на платформі BeKind, яка проводила збір на реабілітацію воїнів ЗСУ, лот допоміг зібрати 128 тис. грн.

Завдяки коштам зібраним з продажу манґи видавництво «Ранок»:

– допомогло обігріти майже 500 захисників на Харківському напрямку, закупивши та передавши їм 10 буржуйок;

– долучилось до фінансування програми психологічної реабілітації дітей та сімей пілотів, що в перші дні війни захищали небо Києва та Київської області та зупинили ворога. Програма була реалізована благодійним фондом «4MyUkraine» та ГО «Інститут Психології Здоров’я»;

– долучилось до збору на дрони, який організовував фонд Сергія Притули, збору на рації для захисників, збору на авто для 227 окремого батальйону та допомогло з купівлею Старлінку для освітян, які пішли захищати Україну.

Окрім «Привида Києва», видавництво «Ранок» реалізує благодійні проєкти завдяки продажу манґи «Позивний Кіт» (10 грн від загальної вартості примірника йдуть на благодійність) та продажу коміксу «Пес Патрон. Шкарпетковий монстр» (ліцензійні кошти від продажу примірника йдуть у благодійний «Фонд Пса Патрона»).

Завантажити більше пов'язаних статей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *