Головна main У найближчі години: росія готує масштабну провокацію на ЗАЕС – ГУР

У найближчі години: росія готує масштабну провокацію на ЗАЕС – ГУР

160

Головне управління розвідки повідомило, що найближчим часом російські окупанти готують масштабну провокацію з імітації аварії на Запорізькій атомній електростанції.

Про це повідомляє прес-служба ГУР.

За даними розвідки, буде проведено удар безпосередньо по території ЗАЕС. Після цього загарбники повинні оголосити про аварійний витік радіоактивних речовин. В інциденті традиційно планують звинуватити Україну.

Щоб максимально приховати свої дії, росіяни зірвали заплановану на 26 травня ротацію персоналу постійної моніторингової місії МАГАТЕ, зазначають у ГУР.

Мета цієї акції – спровокувати міжнародне співтовариство на проведення детального розслідування, під час якого будуть зупинені всі бойові дії. Таким чином, окупанти сподіваються отримати бажану паузу, яку використовують для перегрупування окупаційного контингенту та зупинки українського контрнаступу, резюмують розвідники.

Примітно, що в Енергодарі вже 7 години немає інтернету.

Нагадаємо, на початку травня стало відомо, що російські окупанти готують “евакуацію” на Запорізькій атомній електростанції. Загалом вони планують вивезти близько 3100 осіб.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook !

Джерело – Стопкор.

Завантажити більше пов'язаних статей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *